Vintern är ingen anledning för att ligga på latsidan, vare sig man befinner sig i Norge eller Sverige. Vi har ganska likt klimat och natur som man kan utnyttja året runt. Vilka är de populäraste aktiviteterna att underhålla sig med i några månader framöver?

Isfiske

Det här är ett lätt sätt för nybörjare att sätta igång med fisket. Att pimpla är enkelt men allteftersom man utvecklar sitt fiskeintresse kommer man att se att det finns massa knep och tips man kan ta till för att locka till sig större fiskar.När det är vinter och isen frysit till kan man borra ett hål och sätta sig på liten stol mitt på sjön. Fiskarna tar också den här tiden för att ta det lite lugnare. De håller hellre till på botten den här årstiden så lång lina är det som gäller. Det kan också vara bra att börja pimpla vid en udde eller överfrusen vass och sedan borra längre och längre ut på sjön tills du börjar få napp.Abborrar och regnbågar lockas av ljus från hålen så man kan även prova på att pimpla i gamla hål som någon annan fiskat i tidigare. De är lättskrämda och undviker kanske ditt nygjorda hål för att de skrämdes bort av borrljudet.

Längdskidor

Att åka längdskidor i en tyst skog med endast dina spår är härligt och hälsosamt. Skidåkning tränar hela kroppen och stärker upp ryggen samt magmusklerna. Det är också en aktivitet som man inte behöver några förkunskaper för att lyckas bra med.Man kan samla ihop hela familjen och åka ut till ett vindskydd för att ha en vinterpicknick. Låt alltid barnen leda så du ser om någon ramlar och så de får åka i sin egen takt och inte behöver kämpa för att hinna med de vuxna som åker fortare.