Att fiska är både nöje och avkoppling. Men det finns saker att göra innan det är dags att sätta masken på kroken.

Slå dig ner i förväg och tänk efter. Klicka här för att hitta det som kan krävas under en fisketur och för att få information om några viktiga förberedelser så kan du gå vidare här. Ta god tid på dig och tänk också på att ladda batteriet i mobiltelefonen kvällen före. Då blir fisketuren en lugn och skön och trygg upplevelse.

Innan du ger dig av bör du också informera minst en vän, granne eller familjemedlem om vart du ska bege dig och hur länge du räknar med att vara borta. Be dem du talar med att snabbt slå larm om du inte hör av dig i tid. Detta kan vara en livsviktig åtgärd. Sedan måste du studera väderleksrapporten och ta på dig lämpliga kläder.

Packa rätt och lätt

En bra regel är att inte ta med dig för mycket. Ett tungt bagage kan orsaka stora problem. När du packat ner det nödvändigaste, som fiskeutrustning, mobiltelefon och matsäck kan du lyfta upp väskan och känna på vikten. Ännu finns det säkert lite plats kvar. Ett tips är då att ta med dig någonting lätt och litet för att fördriva tiden med. En kortlek eller pocketbok passar bra när vädret tillåter.