Fiske är en perfekt och avkopplande friluftsaktivitet där du är ett med naturen. De flesta av oss har nog fiskat någon gång i livet. Oftast brukar det handla om att sitta och vänta på att få napp med ett metspö, eller fiske med kastspö.

När du istället vill prova att fiska med nät kan du ta en titt här. Det är inte sällan du kan hitta både provnät och kompletta nät till bra priser. Men var beredd på att det finns de som tycker att nätfiske inte är lika sportsligt som att kasta med drag eller meta.

Att fiska med nät är annorlunda

För det första är det inte alltid tillåtet att fiska med nät, så det är viktigt att kontrollera villkoren för vattnet där du ska fiska. Är det en insjö med fiskekort, står det noga angivet i villkoren. Det står också vilka redskap du får använda och hur mycket fisk du får ta upp per dag.

Det är inte heller alla fiskar som lämpar sig för att fånga med nät och det är dessutom väldigt viktigt att näten vittjas ofta och regelbundet. Du får aldrig lämna ett fiskenät i flera dagar, eftersom det kan orsaka onödigt lidande för fiskarna.