Vad är roligare fiske eller jakt? Frågan kan vara väldigt svår att besvara på, det ena behöver ju inte utesluta det andra. Är du fiskeintresserad så kan du ju också vara intresserad av jakt och tvärtom.fishing_huntingBåde fiske och jakt är för många något som man får med sig från det man var liten, man följde sina föräldrar ut på fiske och olika tillfällen med jakt. Det kan också bero på var du bor i vårt avlånga land. Norrut och i glesbygd kan det vara mer av fiske och jakt, inte att förringa storstadsborna för det finns garanterat de som har dessa intressen där också. Men på något sätt blir det lättare att ta sig ut i naturen om man bor mitt i den. På många ställen i landet går just jakt- och fisketraditionerna flera flera generationer tillbaka i tiden, något som många släkter också är väldigt stolta över. Av detta skäl blir det än mer naturligt att låta denna tradition fortgå och en bra balans till nutidens storstads hets.

Den jaktintresserade

För den jaktintresserade så är ju det inte jakt året om utan vid speciella tillfällen, älgjakten är ett exempel. När det inte är jakt så så sköter man om sin utrustning och testar sina vapen och kunskaper på skjutbanan. Kanske man förnyar sin garderob med nya jaktkläder och ser till så att allt är i topptrim inför jaktsäsongen. Precis som vilket annat intresse som helst så finns det mycket att ägna sig åt, vilket gör att det egentligen aldrig blir tråkigt.

Den fiskeintresserade

När det kommer till fiske så finns det mer möjligheter till sitt intresse. Sommartid så kan man fiska lite överallt där det är tillåtet att fiska och man kanske skulle kunna säga att detta är den tid på året då allra flest fiskare är i farten. Vinterfiske är alltid spännande och att ligga på en sjöis och pimpla kan vara lika underhållande som en fotbollsfinal för den inbitne. Se till att köpa fiskekort på de vatten du tänker fiska, fiskekortet gör att fiskevårdsföreningarna kan sköta om sina vatten och ser till så att sjöar, leder, grillplatser och även fisk mår bra där du är och fiskar. Det är dessutom olagligt att fiska utan detta kort, vilket kan leda till dyra böter om fisket uppdagas av en inspektör, som heller inte är så ovanliga som man kanske kan tro.