Att äta vegetarisk och, nu på senaste tiden veganskt, har blivit väldigt trendigt. Men det finns även en massa fördelar med att sluta äta kött och andra animaliska produkter.

Att vara vegan innebär att uteslutande äta mat från växtriket, vilket betyder att veganer väljer bort kött, fisk och fågel samt även ägg, mjölk och ost. I början kan det verka lite svårt men det är faktiskt inte så krångligt att göra om de flesta recept så att de blir veganska.

Bra för miljön

Forskningen visar att vegansk mat bidrar till att växthusgaserna minskar. Idag släpper vi svenskar ut nästan två ton växthusgaser per person och år, bara genom det vi äter. Om vi istället skulle börja äta veganskt skulle utsläppen minska markant. Om fler människor blev veganer skulle man även kunna minska betesmarkerna. Den marken skulle sedan kunna användas till mycket annat, till exempel till ekologisk produktion eller till att producera bioenergi.

Veganska produkter

Vill du börja ät mer veganskt är det också bra för din kropp att satsa på rena och naturliga produkter utan tillsatser. Gärna även ekologiska såklart. Det finns massor av bra och nyttiga produkter online. Så om du är intresserad av att börja äta mer vegansk är ett tips att titta in på Rawfoodshop som är en butik där du hittar det mesta för både Rawfood och vegansk mat. Det kan alltid vara roligt att testa något nytt så som veganska produkter.